L- Dopa, изворът на щастието!


L- Dopa, изворът на щастието!

Какво представлява L-DOPA

Тази съставка се извлича от  растение, което расте на територията на Индия, Карибските острови и някои части от Африка. Мукуна е пълзящ храст и притежава разнообразни цветове - бели, лавандулови и лилави. Възможно е да достигне до 15 метра височина.

Ключовата  активна съставка в зърната е феноловият компонент Л-Допа,  който съставлява от 5 до 20% от съдържанието на екстракт. Други основни компоненти са индоли и алкалоиди, като зърната съдържат четири идентифицирани досега алкалоида.

Мукуна съдържа още високи концентрации на танини (полифеноли), които притежават потенциални свойства за блокиране разграждането на белтъчините. Други евентуално нежелани компоненти са цианогенните гликозиди, които са токсични за човешкото тяло.

Как действа Mucuna pruriens?

Редица  изследвания установяват мощно влияние на Mucuna pruriens върху организма, като билката може да притежава силни противовъзпалителни, антидиабетични, антиоксидантни и неврозащитни свойства, които почти изцяло се дължат на Л-Допа.

Именно фактът, че мукуна е най-богатият източник на Л-Допа в природата е причината тя да бъде обект на толкова подробни научни изследвания.

В индийската традиционна медицина Mucuna pruriens се е използвала за лечението на болест на Паркинсон и някои други нервни заболявания. Билката широко се е използвала  като сексуален стимулатор, както и за лечението на артрит. В Нигерия носи името дяволски боб, което е свързано с превъзбуждащите й свойства.

L-Dopa e най-бързият прекурсор на допамин. Допаминът е невротрансмитер, който се свърза с подобряването на настроението и желанието за живот. L-Dopa осигурява този невротрансмитер в достатъчни количества за да се осигурят нуждите на тялото. 

L-DOPA е известна с употребата си при хора с проблеми в настроението и депресии, както и при атлети подложени на тежки физически натоварвания. L-DOPA служи за повишаването на либидото, но най-ценното качество е стимулиране секрецията на растежен хормон, който засилва възстановителните процеси на тялото. 

GymKingdom.bg препоръчва продукта на Predator Nutrition - L- Dopa

 
 
  Начало ЦелиКатегорииПродуктиМаркиБлог Контакти Търсене
Профил Вашата поръчка 0.00 лв
  ПротеиниГейнъриАминокиселиниАзотни / напомпващи буустериИзгаряне на мазниниКреатинови продуктиТестостеронни стимулаториПродукти за стави и сухожилияМастни киселиниВитамини и минералиАнтиоксидантиБилкови екстрактиФитнес и био храниАксесоари