Хранителни добавки за начинаещи!


Хранителни добавки за начинаещи!

Обикновено, когато хората започват да тренират за пръв път,  са изключително ентусиазирани и също толкова нетърпеливи.  Те искат резултати и то незабавно. Това обикновено води до прибaвянето към многото хранителни добавки на пазара. 

Голяма част от продуктите, измежду които избираме, са придружени с твърдения на експерти, гласящи, че определена хранителна добавка е най-добрата, а това създава доста объркване.  

Начинаещите трябва да се съсредоточат върху следните неща, подредени по степен на важност: 

➡ Да тренират усърдно. 

➡ Да имат добре разработена програма, която да помогне за оптимално постигане на целите. 

➡ Създаване на диета, която да осигури подходящ хранителен баланс за организма ви, както и използване на хранителни добавки за максимален ефекта. 

Останалата част от статията ще се фокусира върху нещата, свързани с хранителните добавки, но не забравяйте, че те са третите по важност в списъка. Когато става въпрос за хранителни добавки, най-добре е те да са се доказали като работещи и ефективни. Имайки предвид това, по-долу са изброени пет от тях, които са най-подходящи за начинаещи.

1. Протеин


Когато става въпрос за хранителни добавки, никоя не е заслужила повече внимание от протеина. Множество проучвания са доказали, че той има значителен принос в изграждането на мускулна маса. 
 
➡ Добавянето на протеин може да доведе до забележимо подобрение във възстановяването на мускула, което ще доведе до по - добрата му изразеност и разбира се повишаване на силата. 

➡ Консумация на бързо усвоим протеин преди, по време или след тренировка ще ви помогне да стимулирате синтеза на протеин, което ще засили още повече процеса на възстановяване. 

➡ Ако приемем, че имате здрави черен дроб и бъбреци, а също така не консумирате много нездравословна храна, то високо протеинова диета ще ви помогне да свалите малко мазнини. 
Независимо какво твърдят някои хора, тези които тренират здраво се чувстват по-добре, ако приемат протеини. 
 

2. Мултивитамини и минерали

Приемът на витамини и минерали може да помогне да запълним хранителните пропуски в диетата и да ни държи жизнени в периоди, в които не се храним качествено. С множеството витамини, които са на разположение на пазара можем да подберем правилните според нашите нужди и пропуски, за да успеем да постигнем нашите цели в здравословен и спортен аспект.

3. Рибено масло

Не мога да се сетя за човек, който не трябва да взима като добавка рибено масло. 

Тези от вас, които примерно консумират бонбони всеки ден, ще бъдат изненадани колко добре ще се чувстват, ако взимат редовно рибено масло в продължение на няколко седмици. Рибеното масло помага за борбата с почти всички сърдечно-съдови заболявания и различни ракови форми. 

Рибеното масло помага и за свалянето на мазнини. 
 

4. Въглехидрати преди и след тренировка


Бързо разградимите прости въглехидрати, консумирани преди и след тренировка, това ще помогне синтеза на протеин и гликоген. Това е много важно за изграждането на мускулите, зареждане с енергия и по-бързо възстановяване. 

Взимането на допълнителни въглехидрати е изключително важно за хора, които тренират здраво и искат да качат мускулна маса. 
 

5. Креатин


Креатинът може би е най-изследваната хранителна добавка. Той е и може би най-доказаната в същото време. Увеличава синтеза на аденозин трифосфат, което е витално за увеличаването мускулния капацитет и силата като цяло. Има различни видове креатин, като най-известни са монохидратът, етил-естерът, креалкалинът и креатин хидрохлодир. Всеки креатин задържа някакво количество вода, но е много важно да приемате течности повече от обикновеното, когато го ползвате. Монохидратът задържа най-много вода, докато при другите това е в минимални количества. Обикновено ефектите от креатина са неизбежни след няколко седмици ползване- повишена сила, твърдост и повече енергия в залата. 
 

Заключение


Комбинирането на тези пет вида продукти наистина ще ви помогнат за видимо и бързо постигане на спортните цели.

Не се чудете, а ги набавете, ако искате максимален ефекта от тренировките.

 
 
  Начало Онлайн магазин за хранителни добавкиGymQueenGymKingБлог Контакти Търсене
Профил Вашата поръчка 0.00 лв
  ПротеиниГейнъриАминокиселиниАзотни / напомпващи буустериИзгаряне на мазниниКреатинови продуктиТестостеронни стимулаториПродукти за стави и сухожилияМастни киселиниВитамини и минералиАнтиоксидантиБилкови екстрактиФитнес и био храниАксесоари